Mitchelton – Forever Home Renovation

9 Pins
 3y
Collection by
a dining room table with chairs and a rug on the floor in front of it
Mitchelton Forever Home Renovation - PlaceMate
a bath room with a sink and a bath tub next to a mirror on the wall
Mitchelton Forever Home Renovation - PlaceMate
a living room with blue walls and a china cabinet in the corner between two chairs
Mitchelton Forever Home Renovation - PlaceMate
a large kitchen with white cabinets and wood flooring is seen from across the room
Mitchelton Forever Home Renovation - PlaceMate
a living room filled with furniture and a chandelier
Mitchelton Forever Home Renovation - PlaceMate
a red couch sitting on top of a hard wood floor next to a wooden banister
Mitchelton Forever Home Renovation - PlaceMate
PlaceMate Architects repositioned the carport on the street frontage and excavated under the house to create space for a new entry, family room, study, guest room and wine cellar. The details throughout the house are symmetrical and balanced, with a pale neutral palette lifted by duck egg blue.
a white house with a car parked in the driveway
Mitchelton Forever Home Renovation - PlaceMate
PlaceMate Architects raised the house 1.5m and designed the interior to open in three directions. This created flow for the city views and fresh air from the expansive rear garden. The main bathroom is centred around a beautifully restored original clawfoot bath. The indoor stairway now boasts a frameless glass corner to capture the exquisite city views.
a house with a white picket fence in front of it
Mitchelton Forever Home Renovation - PlaceMate
This original Queenslander was built on land that rose steeply from the road. Extended in the ’50s and ’80s, it had been painted in 10 different colours. The layout of the house was cramped with little airflow and a driveway that separated the garden.
people are sitting at a table outside on the grass in front of a house with white siding
Mitchelton Forever Home Renovation - PlaceMate
Stephen and Lynne returned to Brisbane to be near family and enjoy the simple pleasures of life. Their vision was to own a forever home with separate work areas, open spaces to entertain guests and a secret wine cellar. It needed to complement exquisite mantlepieces hand-crafted by Stephen and have a calm, classical Parisian style.